Luottotietojen tarkistaminen

Luottotietojen tarkistamisen avulla selvität, onko yrityksellä tai yksityishenkilöllä maksuhäiriömerkintöjä, ja vastaavatko asiakkaan antamat tiedot virallisia tietoja.

Yritysasiakkaan tai yksityishenkilön luottokelpoisuuden arvioiminen edellyttää luottotietojen tarkistamista. Luottotiedot kertovat esimerkiksi siitä, onko yksityishenkilöllä tai yrityksellä maksuhäiriömerkintöjä ja vastaavatko asiakkaan antamat tiedot virallisia tietoja.

Yrityksen luottotiedot kannattaa tarkistaa aina ennen kuin asiakkaalle myönnetään luottoa eli esimerkiksi silloin, kun tavara tai palvelu toimitetaan ensin ja asiakkaalla on mahdollisuus maksaa laskulla.

Myös yksityishenkilön luottotiedot kannattaa tarkistaa, kun hänelle myydään luotolla tai vuokrataan asuntoa. Luottotietojen tarkistamiseen tulee olla aina henkilötietolain mukainen peruste, ja esimerkiksi huoneenvuokrasopimuksen tekeminen täyttää tämän perusteen.

Luottotietojen tarkistaminen onnistuu nopeasti ja helposti luottotieto- ja luottopäätöspalveluidemme avulla. Saat tunnukset palveluumme, joten voit käyttää palvelua aina silloin, kun haluat tarkistaa yrityksen tai yksityishenkilön luottokelpoisuuden. Luottotieto- tai luottopäätöspalvelun saat käyttöösi, kun otat meihin yhteyttä.