Myytkö laskulla?

Lasku on käytetty maksutapa palveluita tai hyödykkeitä myydessä. Suosittelemme, että tarkistat asiakkaan luottokelpoisuuden aina, kun myyt asiakkaalle laskulla, ja lähetät laskun heti, kun palvelu on suoritettu tai hyödyke toimitettu asiakkaalle.

Luottokauppa on vakiintunut osa suomalaista yhteiskuntaa, sillä 95 % yritysten välisestä kaupasta tapahtuu laskulla: tuote toimitetaan ensin, ja asiakas maksaa sen vasta jälkikäteen. Vaikka suurin osa laskuista maksetaan eräpäivään mennessä, on hyvä varmistua siitä, että asiakas on luottokelpoinen ja todennäköisesti myös maksaa hänelle lähetetyn laskun.

Suosittelemme, että varmistat asiakkaan luottokelpoisuuden luottotieto- ja luottopäätöspalveluidemme avulla silloin, kun myyt yksityishenkilöille ja yrityksille laskulla. Voit hankkia luottotieto- ja luottopäätöspalvelumme käyttöön ottamalla meihin yhteyttä täällä.

Luottokelpoisuuden varmistamisen lisäksi laskusta on tärkeä ilmetä kaikki laskun maksamisen kannalta oleelliset tiedot eli mitä lasku koskee, kuka on myyjä sekä laskun maksutiedot. Lasku tulee myös lähettää heti, kun palvelu on suoritettu tai tuote toimitettu. Lataa täältä 6 kohdan lista siitä, mitä on sinun hyvä tietää silloin, kun myyt laskulla.