Luottotiedot

Luottotietojen tarkistaminen auttaa varmistumaan asiakkaan luottokelpoisuudesta, ja suosittelemme asiakkaan luottokelpoisuuden tarkistamista aina luottosuhteen alussa, kuten silloin, kun asiakkaalle vuokrataan asuntoa tai myydään luotolla.

Asiakkaan luottotietojen tarkistus on tärkeä osa yrityksen riskienhallintaa. Tarkistamalla uusien asiakkaiden luottotiedot turvataan osaltaan liiketoiminnan jatkuvuus. Yritysasiakkaiden kohdalla nykyistenkin asiakkaiden luottotiedot on syytä tarkistaa säännöllisesti, jotta maksukyvyssä mahdollisesti tapahtuneiden muutosten aiheuttamilta yllätyksiltä vältytään. Yksityishenkilöiden kohdalla tietojen tarkistamisella tulee olla luottotietolain mukainen peruste.

Lowell tarjoaa sekä luottotieto- että luottopäätöspalveluita yksityishenkilöiden ja yritysten luottokelpoisuuden selvittämiseen. Luottotietopalveluissa voit valita, mitä tietoja haluat tarkastaa yritysasiakkaista tai yksityishenkilöistä. Yritysasiakkaiden kohdalla voit tarkistaa esimerkiksi yrityksen perustiedot ja julkiset maksuhäiriömerkinnät tai voit valita laajemman tietopaketin, jossa on mukana edellisten lisäksi esimerkiksi Lowellin maksuviivetiedot. Yksityishenkilöiden kohdalla voit halutessasi tarkistaa julkisten maksuhäiriömerkintöjen lisäksi esimerkiksi osoitetietojen oikeellisuuden. Tarkastettaessa yksityishenkilön luottotietoja tulee varmistaa, että tarkistamiselle on luottotietolain mukainen peruste, esimerkiksi uuden vuokrasopimuksen tekeminen.

Luottopäätöspalvelut antavat automaattisen luottosuosituksen siitä, kannattaako yritysasiakkaalle tai yksityishenkilölle myydä luotolla. Luottotieto- tai luottopäätöspalvelut saat käyttöösi, kun otat meihin yhteyttä.