Maksumuistutus

Maksumuistutus on erääntyneestä laskusta lähetettävä ilmoitus, jossa kerrotaan, mikä lasku on jäänyt maksamatta ja annetaan ohjeet laskun maksamiseksi.

Maksumuistutus tarkoittaa erääntyneestä velasta tai laskusta lähetettävää maksukehotusta. Siitä käyvät ilmi velan suuruus sekä pääoma, korko ja kulut eriteltyinä. Maksumuistutuksesta ei vielä seuraa maksuhäiriötä.

Maksumuistutus on edellytyksenä sille, että velkaa voidaan alkaa periä. Maksumuistutus voidaan lähettää velalliselle aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua laskun eräpäivästä, jos maksumuistutuksesta peritään muistutuskulu. Mikäli maksumuistutus halutaan lähettää tätä aikaisemmin, siitä ei saa periä lisäkuluja.

Yritykselle on lähetettävä kirjallinen maksumuistutus ennen trattaperinnän aloittamista. Yritykselle lähetettävässä maksumuistutuksessa pitää antaa vähintään 7 päivää aikaa laskun maksamiseen ja huomautusten antamiseen. Trattaperintä tarkoittaa yritykselle annettavaa maksukehotusta, jossa on uhkana maksuhäiriön julkistaminen luottotietorekisterissä.